4CR 5200 Bithumenes alvázvédő

A Bithumenes alvázvédő egy hatékony védő bevonat, amelynek célja megvédeni az autó alját a külső hatásoktól. Ez az innovatív megoldás kifejezetten azoknak az autótulajdonosoknak készült, akik terepjáró vagy rozsdásodásra hajlamos (elsősorban japán) autókat használnak vagy szeretnek szabadtéri tevékenységeket végezni az autójukkal.

Az autó alvázának védelme rendkívül fontos, mivel az alváz olyan terület, amely könnyen károsodhat a poros, kavicsos és egyéb kemény terepen történő vezetés során. Az alváz sérülése káros hatással lehet az autó teljesítményére és vezetési élményére, és jelentős javítási költségekkel is járhat.

A Bithumenes alvázvédő egy olyan bitumen alapú bevonat, amelyet az autó aljára permeteznek fel. Ez a bevonat tartós és rugalmas, és megakadályozza az alváz sérüléseit a kavicsoktól, sótól, rozsdától és egyéb káros anyagoktól. A bitumen alapanyag a bevonatot fekete színűvé teszi, amely kifejezetten terepjáró autókhoz illeszkedik.

A Bithumenes alvázvédő előnye, hogy kiterjed az autó alján található összes alkatrészre. Ez védelmet nyújt a sérülésektől, amelyek az autó alkatrészei számára különösen veszélyesek lehetnek. A bitumen bevonat tartósabb, mint a gyári bevonatok, és ellenáll az időjárás, a víz és a vegyi anyagok hatásainak.

A Bithumenes alvázvédő telepítése egyszerű és gyors folyamat. Először az autó alját megtisztítják, majd a bevonatot az alvázra permetezik. Az egész folyamat csak egy órát vesz igénybe, és az autó azonnal használatra kész.

A Bithumenes alvázvédő rendkívül hatékony megoldás az autó alvázának védelmére. Az ár-érték aránya nagyon kedvező, és az autótulajdonosok jelentős pénzmegtakarítást érhetnek el a javítási költségeken. A bevonat hozzájárul az autó értékének megőrzéséhez és az alváz állapotán

4CR – Hogyan használd!?

4CR 2350 Multi Soft kitt edzővel - világos szürke, adagolós, 42/39 EX, 9 kg

Elég általános lesz ez a bejegyzés, de érdemes mindenkinek olvasnia aki autó fényezéssel vagy javítással foglalkozik. Akár a 4CR termékeit használod, akár a konkurens termékeket, ezek olyan információk amikkel érdemes tisztában lenni.

Minden, Magyarországon forgalomba hozott termékhez tartozik egy biztonságtechnikai (biztech) és egy műszaki adatlap. Ezeket az adatlapokat bármelyik boltban is jársz, az eladó a kérésedre átadja. Tulajdonképpen jogod van hozzá kérni egy nyomtatott példányt is, de akár elküldheti e-mailben is.

Olyan termék amihez nincs műszaki és biztech adatlap, nem hozható forgalomba!

Elmondható, hogy a felhasználói reklamációk 90%ban azért történnek, mert a vásárló nem olvasta de soha életében nem is látta a műszaki adatlapot. Ez olyan mint emlékezetből vezetni… néha megy, de ha van valahol egy útfelbontás, akkor kellemetlen meglepetés érhet minket. Mindig olvasd el a műszaki és a biztech adatlapokat, mielőtt használsz egy terméket! 

Miért fontos a műszaki adatlap? Mai példánk a 4CR 2355 KITT!

A műszaki adatlap tartalmazza az adott termék műszaki tulajdonságait.

A 4CR 2355 magas minőségű, kétkomponensű poliészter univerzális kitt a szabálytalanságok kisimítására a gépjármű fényezési szektorban, jármű és gépészetben. Professzionális minőség kiváló tapadással vasra, galvanizált fémre, alumíniumra, üvegszál erősítésű és karbonszállal erősített összetevőkre. Finom szemcseösszetétele által erős töltőerejű, függőeleges felületeken maximum stabilitású, nincs repedés a széleken finom csiszolásnál, kompakt, csúcsminőségű sima felületet ad.

Voc érték:

Az EU határérték erre a termékre (kat. B/b): 250 g/l (2007) Ez a termék maximum 4 g/l VOC-t tartalmaz (0.03 lbs/gal)

A kicsit kesze-kusza számok (metrikus-imperial) keverése egyébként a következőt jelenti. Egy literben maximum 250 g a határérték, és ez a termék 4g / liter értéket tartalmaz, ami (0,03lbs azaz 0,013 g / liter ), ugyanis 1 lbs kb 0,45 kg.

Tehát nem fogunk tőle meghalni, ez a lényeg.

Technológiai javaslat:

Nem megfelelő vagy túlzott mértékű edző használata a fedőlakk foltosodásához vezethet.

Alkalmazás

A feldolgozási körülmény: +10°C-tól 90% relatív nedvesség tartalomig. A poliészter kitt nem keményedik át +10oC alatt.

Vas, acél, alumínium, galvanizált felületek, üvegszál erősítésű anyagok:
Tisztítás, rozsdamentesítés és felület megcsiszolása, zsírtalanítás 4CR Silicone Remover- rel.

Régi bevonatok:
Alaposan meg kell csiszolni a termoplasztikus bevonatok maradványainak eltávolításához (nitro-cellulóz alapú festék, 1K-akril bevonatok), csakúgy, mint a savas reaktív bevonatok (Washprimer) és szintetikus gyanta lapú bevonatoknál.

Miután a 4CR 2100 megszáradt, átvonható minden általánosan használt lakkozási rendszerrel.
A lehetséges pórusok szigetelésre javasoljuk a 4CR 2200 vagy 2300-at.
Maszkolja a tapaszfoltokat 4CR Filler-rel.

PRO TIPP: ha nincs lassú edződ, tedd be a normál edzőt egy kicsit a hűtőbe.. viccesen hangzik, de működik!